Hoe je je haar dikker kunt laten groeien, volgens experts

iedereen wil gezonder, dikker en sterker haar. Van het slaan van elk haarmasker dat Sephora kent tot het knallen van haarsupplementen, de meesten van ons zijn bereid alles te doen (of te kopen!) Dat ons zal helpen Sofia Vergara-waardig haar te bereiken. We spraken met een tricholoog en beroemde haarstylisten om alles wat je moet weten over het voor eens en altijd laten groeien van dik en lang haar op te splitsen.

Eet slimmer

We hebben geweldig haarnieuws voor de avocadofanaten onder ons. Volgens Michelle Blaisure, product- en technisch specialist en gecertificeerd tricholoog voor Bosley Professional Strength, is een dieet vol gezonde vetten essentieel voor dik en gezond haar. “Terwijl genetica de haartextuur en krul bepaalt, speelt ons dieet een rol in hoe genen tot expressie kunnen komen”, zegt Blaisure. “Zorg ervoor dat je voldoende goede eiwitten en goede vetten binnenkrijgt, zoals olijfolie en Omega 3.” Ze beveelt voedingsmiddelen aan zoals zalm, avocado’s, noten, groenten en fruit om alle belangrijke voedingsstoffen te krijgen die nodig zijn om sterker haar te laten groeien.

Gebruik de juiste shampoo en conditioner

Het is duidelijk, maar beren herhalen: verschillende haartypes hebben specifieke producten nodig die aan hun exacte behoeften voldoen. Senior stylist Jenny Balding van Cutler Salon zegt dat mensen met fijn haar op zoek moeten gaan naar volume-opbouwende shampoo en conditioners, zoals het Redken High Rise Volume, om het uiterlijk van dikte te vergroten en glans toe te voegen. Voor mensen met grof haar stelt Balding producten voor die kroes temmen en hydrateren.

Niet te veel wassen

Te veel van het goede kan je haar beschadigen. Volgens Lucy Flora, styliste bij Frédéric Fekkai in SoHo in New York City, is de grootste fout die ze klanten ziet maken, overmatig wassen. “Er is niets beter voor glans dan de natuurlijke oliën van het haar”, zegt Flora. U kunt helpen de natuurlijke oliën te verdelen door uw haar regelmatig voorzichtig te borstelen (meer hierover hieronder). Ga gewoon niet meer dan een paar dagen voor een shampoo; u moet de productopbouw nog steeds wegspoelen om een ​​gezonde hoofdhuid te behouden. Over je hoofdhuid gesproken …

Begin met je hoofdhuid

Slaap niet op je hoofdhuid. (Nou, je weet wat we bedoelen.) De hoofdhuid heeft een rijk microbioom van bacteriën en schimmels die nodig zijn om de huid – en het haar dat groeit – gezond te houden, legt Blaisure uit. Wanneer we niet genoeg shampoo gebruiken of er agressieve chemicaliën op gebruiken, leidt dit tot huidproblemen die de haargroei negatief beïnvloeden. “De huid heeft immuniteitsfuncties en is onze eerste verdedigingslinie tegen gifstoffen en omgevingsinvloeden. Als de hoofdhuid is aangetast, kan de hoofdhuid zichzelf niet verdedigen ‘, zegt ze. “Het is belangrijk om een ​​gezonde balans tussen vocht en natuurlijke oliën te behouden, net als op je gezicht.”

Ze geeft de schuld aan overmatig gebruik van haarchemicaliën en agressieve schoonmaakmiddelen, zoals zuiveringszout, om het haar te strippen en de pH-balans van de hoofdhuid te verstoren. Ze raadt aan om verdikkingsproducten te vermijden die een zwaar residu achterlaten en het haar er dof uit laten zien, evenals alles met een hoge pH-waarde.

Linda de Zeeuw, meesterstyliste bij Rob Peetoom in Brooklyn, stelt voor om je hoofdhuid te masseren om de bloedbaan te activeren en om te voorkomen dat je je haar meer dan driemaal per week wast om je hoofdhuid gezond te houden. De Zeeuw waarschuwt ook voor overmatig gebruik van droge shampoo – hartverscheurend weten we – omdat het een stoflaag op je hoofdhuid kan vormen en haarzakjes kan verstoppen, waardoor er geen nieuw, gezond haar groeit.

Kies Slimme supplementen

Het nemen van een multivitamine samen met een haarsupplement kan volgens Balding een groot verschil maken. Blaisure is het daarmee eens en voegt eraan toe dat bepaalde vitamines, mineralen en vetzuren nodig zijn voor een gezonde haarzakjesfunctie en groei. ‘Deze moeten voor veel mensen worden toegevoegd, samen met een gezond dieet’, zegt ze.

Kies iets als de Bosley Professional Strength Healthy Hair Vitality-supplementen, die veel ontstekingsremmende Omega 3 en paardenstaart- en pompoenpittenextract bevatten, of Hair La Vie Rx Blend: Clinical Strength Hair Vitamins, dat krachtige ingrediënten bevat zoals een biologisch beschikbare variëteit aan keratine om de haargroei te verbeteren. We houden ook van Nutrafol, dat in 2019 een BAZAAR Anti-Aging Award won. Bijna elke dermatoloog die we interviewden was het daarmee eens: in een zee van poeders, gummies, pillen en shots die dikker en voller haar beloven, is Nutrafol de enige die resultaten oplevert. Wees geduldig: de resultaten kunnen drie tot zes maanden duren – en u moet het blijven innemen om uw nieuwe haargroei te behouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *