5 natuurlijke DIY-haarmaskers om te maken vanuit het comfort van uw keuken

Het maakt niet uit hoe goed je shampoo en conditioner zijn, soms heb je een masker nodig om je haar weer zacht en glanzend te maken. Heb je er geen bij de hand? Net als onze favoriete DIY-gezichtsmaskers, zijn er tal van geniale recepten die je kunt opkloppen met ingrediënten in je voorraadkast. Kokosoliemaskers zijn een favoriet bij fans dankzij hun diepe conditionerende kracht, maar als je iets nieuws wilt proberen (of je hebt al je kokosolie gebruikt), zijn er tal van andere, volledig natuurlijke haarbrouwsels die het waard zijn om op te zwepen. We hebben vijf tophaarexperts ingeschakeld om de door haar aanbevolen recepten voor haarmaskers te delen, die elk verschillende voordelen bieden voor alle haartypes en texturen.

Droog haarmasker

Voor strengen die serieuze TLC nodig hebben, is dit eenvoudige masker van Moroccanoil Artistic Director Kevin Hughes. Naast de steunpilaar kokosolie en honing, “is arganolie rijk aan vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten, die allemaal helpen het haar te hydrateren en te voeden”, legt Hughes uit. “Mensen met beschadigd en / of droog haar zullen de beste resultaten van dit masker zien, maar het kan voor alle haartypes worden gebruikt”, voegt hij eraan toe.

Ingrediënten

2 eetlepels. kokosolie, gesmolten

2 eetlepels. honing

1 eetl. arganolie (Hughes beveelt Moroccanoil Pure Argan Oil aan)

Routebeschrijving

Scheid het haar in vier secties. Neem vervolgens stukjes van 2 inch breed en kam het masker voorzichtig met uw handen van halverwege tot aan de uiteinden, en verdeel het gelijkmatig. Ga door totdat het masker door het haar is verdeeld. Als je lang haar hebt, trek het dan in een knot bovenop je hoofd en plaats een douchemuts over je haar. Laat dit ongeveer 20-30 minuten inwerken, spoel het daarna uit met shampoo en volg het met je normale conditioner.

Multitasking-masker

Met dank aan Jana Blankenship, oprichter van natuurlijke schoonheidslijn Captain Blankenship en auteur van Wild Beauty, heeft dit romige, hydraterende masker slechts twee ingrediënten. “Yoghurt is rijk aan eiwitten die het haar helpen versterken, terwijl melkzuur het haar reinigt en de celvernieuwing van dode huidcellen bevordert”, legt Blankenship uit. “Honing is zowel een verzachtend middel als een bevochtiger, wat betekent dat het haar helpt vocht vast te houden en tegelijkertijd helpt om je manen glad te maken en te verzachten.” Het beste van alles is dat ze zegt: “Dit masker is geweldig voor alle haartypes en kan ook als gezichtsmasker worden gebruikt.”

Ingrediënten

2 eetlepels. yoghurt, bij voorkeur vol vet

1 eetl. honing

Routebeschrijving

Meng ingrediënten in een kleine kom. Aanbrengen vanaf de wortels tot de haarpunten. Laat 15-20 minuten intrekken en spoel goed uit.

Krullend haarmasker

Voor natuurlijke krullen die extra voeding nodig hebben, heeft Alicia Bailey, global education manager van haarverzorgingsmerk Design Essentials, de perfecte oplossing. Avocado, honing en olie geven het haar alle broodnodige vochtigheid, maar er is een geheim ingrediënt: “Kokosmelk hydrateert niet alleen, maar het helpt ook bij het ontwarren van het haar”, zegt Bailey

Ingrediënten

1 middelgrote of grote avocado

2 eetlepels. kokos, avocado of olijfolie

1 eetl. kokosmelk

1 eetl. honing

Routebeschrijving

Pureer alle ingrediënten in een kleine kom. Ga door met mengen totdat het mengsel op een pasta lijkt en alle ingrediënten goed zijn gecombineerd. Verdeel het haar in vier secties en breng het van de punten tot de wortels aan, zodat het hele hoofd bedekt is. Breng een plastic dop aan en laat het masker minimaal 20-30 minuten op het haar blijven zitten. Als je een draagbare wasdroger met kap hebt, ga dan onder de wasdroger zitten voor diepere penetratie. Spoel goed af met lauw water, daarna shampoo met een sulfaatvrije shampoo, gevolgd door een vochtinbrengende conditioner. Spoel af, breng vervolgens een leave-in conditioner aan en ga verder met stylen.

Gladmakend masker

Met slechts drie ingrediënten (inclusief water) houdt dit eenvoudige masker van Jessielee Meltz, haarstylist bij IGK Soho in New York, het haar gladder en glanzender. “Appelazijn sluit de cuticula van je haar, waardoor het gladder, minder vatbaar voor kroezen, van nature ontward en glanzender wordt”, zegt Meltz. “Er wordt gezegd dat het een alfahydroxyzuur is dat de hoofdhuid exfolieert en helpt bij roos.” Ondertussen vermindert ieders favoriete bevochtiger, honing, “haarbreuk, waardoor het haar sterk, gezond blijft en langer groeit”, voegt Meltz toe.

Ingrediënten

2 eetlepels. appelcider azijn

1 eetl. honing

1 eetl. water

Routebeschrijving

Na het wassen de ingrediënten in de palm van je hand mengen en van de hoofdhuid tot aan de punten aanbrengen. Breng een douchekap aan en laat 10-15 minuten intrekken. Spoel met koud water.

Ontgiftend masker

Deze detox voor de hoofdhuid met gember en tonic is te danken aan curl-expert, eigenaar van salon Spiral (x, y, z) in N.Y.C. en CurlyWorld-oprichter Lorraine Massey. “Citroenwater heeft een alkaliserend effect, wat betekent dat het kan helpen om siliconen- en oliecoatings op de haarvezel te neutraliseren en los te maken”, zegt Massey.

Ingrediënten

2 citroenen

Groot stuk gember

Muntblaadjes (optioneel)

Water

Routebeschrijving

Meng de eerste drie ingrediënten in een blender en zeef vervolgens de pulp. Meng de resterende vloeistof overal met 2 el. tot een halve liter water (afhankelijk van hoe geconcentreerd je je mengsel wilt) en giet het over nat haar. Masseer de hoofdhuid een minuut of langer om de bloedstroom te stimuleren en de opbouw op de hoofdhuid los te maken. Spoel het mengsel uit en volg met een sulfaatvrije, siliconenvrije, in water oplosbare reiniger of conditioner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *