Hoe je je haar thuis kunt knippen, volgens een celeb-haarstylist

We zijn grote fans van doe-het-zelf als het gaat om haar, van het maken van je eigen maskers tot het thuis bijwerken van verf en zelfs af en toe een (voorzichtige) knaltrim. Je eigen haar knippen is echter moeilijker te verkopen – er is een reden waarom we loyaal zijn aan onze haarstylisten. Toch is het soms onvermijdelijk en we laten je er nooit alleen voor gaan. Ons advies? Blijf bij een eenvoudige trim en laat de drastische bezuinigingen over aan de pro’s. Als een bezoek aan de salon uitgesloten is, luister dan naar dit advies van de beroemde haarstylist en Biolage Brand Ambassador Sunnie Brook.

Verzamel uw benodigdheden

Het belangrijkste hulpmiddel dat u natuurlijk nodig heeft, is uw schaar, idealiter een haarschaar. “Als je een grote snuif hebt, kan een thuisschaar werken als ze scherp genoeg zijn, maar ze zullen waarschijnlijk de uiteinden van je haar kauwen”, zegt Brook. Met andere woorden: het is beter om je haar helemaal niet te knippen dan om je standaard knutselschaar te gebruiken. Hoewel je voor een volledige knipbeurt geen gewone schaar zou willen gebruiken, zegt Brook dat ze misschien in orde zijn voor ‘een willekeurig haar hier of daar’.

Wat je nodig hebt:

Handdoek om haar te verzamelen

Kam (grove tanden voor krullend haar, fijne tanden voor steil haar)

Clips of scrunchies om haar te snijden

Schaar met fijne punt

Spray met fijne nevel, zoals Biolage All-In-One Coconut Infusion Multi-Benefit Spray

Hoe te knippen: krullend of golvend haar

De eerste regel om haar met veel textuur te trimmen: laat het volledig drogen in zijn natuurlijke staat. “Dit geeft je de meest ware vorm en je kunt gemakkelijk de gebieden zien die moeten worden bijgesneden”, zegt Brook. “Als je krullend of golvend haar knipt als het nat is, rekt het veel meer uit. Als het eenmaal droog is, heb je misschien het gevoel dat je meer bent opgestegen dan je wilde. ‘

Voor voorste lagen, begin met volledig droog haar in het midden.

Gebruik je oren om de rest van je haar tegen te houden, neem kleine stukjes haar om een ​​leidraad te creëren voor de rest van je haar.

Ga door met het nemen van kleine, gelijkmatige secties rond het gezicht en knip het haar onder een lichte neerwaartse hoek, met behulp van uw kam met wijde tanden om het haar te verzorgen en het haar glad te houden. (Zie Brook gebruikt deze techniek in actie in haar IGTV-zelfstudie hier.)

Gebruik clips en / of een scrunchie om langer haar uit je gezicht te houden en blijf controleren of beide kanten gelijk zijn.

Voor gespleten punten, draai je uiteinden zodat ze naar boven wijzen en knip ze uit – ook bekend als. de techniek wanneer je haarstylist verticaal in het haar snijdt. (Wees heel voorzichtig met je vingers!)

Werk af met een fijne nevel om krullen te doen herleven.

Hoe te knippen: steil of fijn haar

Zorg ervoor dat steil haar helemaal droog wordt uitgeblazen, ‘zorg er vooral voor dat de kruin ligt zoals je het zou dragen’, zegt Brook.

Begin met volledig droog haar in het midden.

Gebruik je oren om de rest van je haar tegen te houden, neem kleine stukjes haar om een ​​leidraad te creëren voor de rest van je haar.

Gebruik een kam met fijne tanden zodat je maximale spanning op het haar krijgt en een strakke lijn krijgt. Als je liever een stompe rand hebt, knip dan het haar recht over de lengtes. Voor een zachtere afwerking, knip met de punt van je schaar om verticaal in de uiteinden te knippen.

Gebruik clips en / of een scrunchie om langer haar uit je gezicht te houden en blijf controleren of beide kanten gelijk zijn.

Hoe te knippen: korte kapsels

‘Deze lengtes zijn uitdagender om zelf af te knippen’, waarschuwt Brook. ‘Ik zou een partner willen die je helpt met knippen, aangezien de hoeken van deze stijlen moeilijk zelf te bereiken zijn.’

Laat het haar drogen in de staat waarin je het gewoonlijk draagt.

Gebruik de punt van je schaar om de lengtes of lagen voorzichtig af te knippen.

Voor een stompe rand op een bob, neem je kleine secties vanaf de onderkant en de omtrek van je haar.

Ga door met haar, sectie voor sectie. Onthoud dat een beetje een lange weg gaat – je kunt er later altijd meer uithalen.

Oeps. Ik heb te veel gesneden …

Als de fout niet verwoestend is, is het waarschijnlijk het beste om de schaar nu neer te leggen en te stoppen terwijl je vooruit bent – je haarstylist kan het repareren de volgende keer dat je de salon kunt bereiken. Ga bij twijfel direct naar de bron. ‘Vraag je kapper van tevoren of ze tips hebben of openstaan ​​voor een FaceTime-coachingsessie’, zegt de celeb-stylist. (Vergeet Venmo ze niet voor hun tijd, als je kunt.)

Probeer de zaken in perspectief te houden als de zaken naar het zuiden gaan. ‘Denk eraan, je haar is geen tatoeage! Het zal uitgroeien ‘, herinnert Brook zich. “Drink een glas wijn en lach en bekijk enkele‘ how to ’video’s over manieren om je haar te stylen totdat het uitgroeit.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *