Ik genas mijn cystische acne met dit natuurlijke supplement

Ik heb een “slechte” huid gehad voor wat voelt als mijn hele leven. In werkelijkheid begon de acne in mijn vroege tienerjaren, zoals bij zoveel anderen. Op de middelbare school voelt het normaal om acne te hebben – wie niet? Maar mijn strijd tegen acne leek altijd moeilijker dan mijn vrienden, omdat ik allergisch ben voor de meeste antibiotica die dermatologen voorschrijven voor huidproblemen. Dus vertrouwde ik alleen op actuele behandelingen met benzoylperoxide en salicylzuur; sommige zouden een tijdje werken, maar dan kwam mijn acne weer terug.

Tegen de tijd dat ik naar de universiteit ging, begon ik met anticonceptie om mijn puistjes te temmen, en het werkte ongeveer twee jaar als een wonder – tot de dag dat ik met pijn op de borst op de eerste hulpafdeling belandde. Ik was te bang om daarna nog een pil te slikken. Dus ging ik terug naar actuele onderwerpen – mijn dermatoloog schreef Retin-A Micro voor en mijn vervelende huidproblemen werden opnieuw opgelost.

Maar slechts een paar maanden voor mijn 30e verjaardag kwam mijn acne terug met wraak – in de vorm van diepe, pijnlijke cystische bultjes. Deze nieuwe vorm van acne was anders dan alles wat ik in het verleden was tegengekomen en ik had geen idee hoe ik het moest bestrijden. Ik begon vaker dermatoloogbezoeken af ​​te leggen, kreeg maandelijks extracties en cortisone-injecties indien nodig, maar het hield niet op.

Ik begon ook te werken met een beroemdheid-schoonheidsspecialiste, Renee Rouleau, die bekend staat om haar anti-cystebehandeling. Er zijn artikelen geschreven waarin de doeltreffendheid ervan wordt geprezen, maar voor mij werkte het niet. Rouleau legde uit dat het niet voor iedereen werkt, omdat elk geval van acne uniek is. Ik veranderde mijn dieet en bleef weg van zuivel. Ik heb zoveel verschillende lotions, drankjes en gadgets geprobeerd, maar de acne kwam niet op. De cysten doken zo woest op dat ik praktisch bij mijn dermatoloog introk.

Als je ooit last hebt gehad van acne, weet je hoe het voelt om ten einde raad te zijn. Ik was ervan overtuigd dat ik nooit meer een heldere huid zou hebben en hoewel ik graag denk dat ik een gezonde dosis zelfrespect heb, begon het een serieuze tol te eisen. Mijn selfiedagen waren voorbij. Om het nog erger te maken, betekent mijn donkere huid dat ik ook vatbaar ben voor hyperpigmentatie (zie enkele foto’s hieronder). Elk teken van ontsteking op mijn gezicht laat een donkere vlek achter die maanden kan duren om te verdwijnen – zelfs met een recept van Hydroquinone.

Mijn dermatoloog schreef me toen Spironolacton voor, een cardiovasculair medicijn, zei ze dat het zou kunnen helpen bij hormonale opflakkeringen. Na een snelle bloedtest begon ik het twee keer per dag te nemen, maar kort daarna kreeg ik pijn op de borst. Ik stopte er onmiddellijk mee, opnieuw teleurgesteld. De dokter liet het lijken alsof Acctuane mijn laatste redmiddel was, maar ik wilde die weg niet inslaan (de mogelijke bijwerkingen waren gewoon te veel voor mij om te behandelen). Uit de opties wendde ik me tot Google, zoals men doet. Ik heb urenlang door Amazon-recensies en prikborden gescrold – en daar kwam ik voor het eerst het acroniem DIM tegen. Een commentator op Into The Gloss was opgetogen over een wonderbaarlijke acne-pil – DIM – en hoe het een volledig natuurlijke manier was om de hormonale huid te verwijderen. Andere recensies op sites van retailers en blogs over natuurlijke gezondheid weerspiegelden het sentiment van de eerste. Ik hoefde niet meer te lezen. Dit was het, het ticket om eindelijk mijn huid te genezen.

Voor degenen die er nog nooit van hebben gehoord (ik had het zeker niet): DIM staat voor diinodolymlethane. Het is een op voedsel gebaseerde verbinding die voorkomt in kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool, bloemkool en spruitjes die de hormonale balans ondersteunen. Het is eigenlijk alsof je elke dag een super dosis greens krijgt die je hormonale acne kan opruimen en zelfs PMS-symptomen kan verminderen. Het wordt ook aangeprezen als een wonderoplossing voor vrouwen in de menopauze. Het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center erkent zelfs dat het zowel ontstekingsremmende als kankerbestrijdende effecten heeft.

Na het nemen van slechts twee weken merkte ik een verandering op. Ik brak veel minder uit. Ongeveer een maand later leek het alsof mijn acne volledig tot stilstand was gekomen. Terwijl actieve cysten vervaagden, kwamen er geen nieuwe opduiken om ze te vervangen. Geloof me, ik kon het amper geloven. Na pijnlijke, hardnekkige puistjes, talloze cortisone-injecties bij mijn dermatoloog (mijn laatste bezoek voordat ik met DIM begon, kreeg ik zes injecties!) – het wonder dat ik zocht, wachtte op mij op Amazon

Ik ben zes maanden aan de pil – dat wil zeggen DIM – en ik kan met plezier melden dat mijn huid nog steeds genezen is, behalve een paar littekens die nog steeds op mijn wangen en kaaklijn blijven hangen. Ik heb weinig tot geen bijwerkingen gehad, en zowel mijn gynaecoloog als dermatoloog gaven het hun goedkeuring om het te blijven gebruiken (raadpleeg altijd uw arts voordat u een nieuw supplement inslikt). Vreemd genoeg had ik er, toen ik het voor het eerst over had, nog nooit van gehoord. En geen van beide had zoveel andere vrouwen met wie ik mijn huidproblemen deelde. Dus ik ben hier om het van de digitale daken te schreeuwen: DIM is mijn reddende genade geweest. Na al die jaren is mijn huid eindelijk mooi helder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *