Modern luxe huis in Palermo

Het landschap en het territorium rond een huis zijn fundamentele elementen die niet mogen worden vergeten, maar juist moeten worden verbeterd. Het creëren van een rode draad die de stijl van het huis combineert met de natuur die het huis herbergt, is niet altijd een gemakkelijke taak: architecten en ontwerpers hebben vaak zelfs te maken met een kaal, moeilijk of zelfs aangetast terrein.

De toewijding en passie van Alessio Lo Bello zorgden ervoor dat de architect de Nationale Selinunte Award 2018 won met het project van het halfvrijstaande C | U-huis, gelegen in Termini Imerese, in de provincie Palermo.

In dit ideeënboek ontdekken we enkele beelden van de halfvrijstaande woning die met zorg en competentie is ontworpen door de jonge en getalenteerde Siciliaanse architect.

Gelegen in een moeilijk te definiëren gebied, moest de door Alessio Lo Bello ontworpen twee onder één kap woning kunnen communiceren met beide elementen die het omringende landschap kenmerken. De geschakelde woning heeft een spannend uitzicht op de klif en de blauwe horizon van de zee. Gelegen achter de berg San Calogero, slaagt het gebied erin alle natuurlijke essentie van een warm en gastvrij land als Sicilië te weerspiegelen. De architect heeft een project bestudeerd dat in staat is om zowel de landschapselementen die het gebied kenmerken te versterken: de zee vooraan, de berg erachter.

In het Oosten is, in tegenstelling tot de naturalistische component, in de verte het industriële deel te zien dat dit gebied markeert. De villa is gelegen op ongeveer 7 km van het industriegebied van Termini Imerese. Daarnaast staat er voor, op een afstand van ongeveer een kilometer en op een hoogte lager dan 80 meter, een kleine installatie voor het sorteren van elektriciteit. De uitsluiting van het zien van deze twee ongemakkelijke aanwezigheden heeft de ontwerpstrategie sterk gekenmerkt en alles beperkt wat de aandacht zou kunnen afleiden van de schoonheid en het unieke karakter van het omringende natuurlijke landschap.

De architect Alessio Lo Bello heeft deze dubbele toestand van het omringende landschap kunnen oplossen door een project te creëren dat erop gericht is het te verheffen en de storende elementen uit te sluiten. De villa is in feite zo gestructureerd dat deze uitkijkt op de stad Termini Imerese en de spectaculaire horizonlijn die door de zee wordt gecreëerd. Het hele project is opgevat als een perspectiefmachine. Dankzij de constructie van diepe horizontale vlakken en vijfde muren kon de architect de binnenruimte van de villa, de nabijgelegen elektriciteitssorteerinstallatie en het verre industriële gebied, die beide een grote visuele impact hebben, van het zicht uitsluiten.

Een van de geheimen van het project van de architect Lo Bello is de keuze om geen ramen te openen op het gebied waar de gebouwen van de industrie zijn gehuisvest: hier is hoe alle kamers van het huis, behalve de keuken, zich voor het oog verbergen de aanwezigheid van verre industriële structuren. De enige kamer met een opening op de laatste is een van de twee keukens, maar dankzij de grote en bloeiende bomen is het uitzicht even goed afgeschermd. Het platte dak van het slaapgedeelte eronder is ontworpen als een daktuin vol vetplanten die de elementen van visuele verstoring helpen af ​​te schermen.

De geschakelde woning is opgedeeld in twee verschillende units, elk circa 145 vierkante meter breed. Het project is ontstaan ​​uit het idee van de terrassen, sterk uitgedrukt in de structuur van de benedenverdieping. Beide units zijn verdeeld over twee niveaus: één kelder, waar de meeste privé-ruimtes van het huis zijn gebouwd, de andere verdieping, boven de grond, herbergt de ruimtes die door het hele gezin worden gedeeld.

De ingangen van de twee units worden benadrukt door twee wandelingen, de ene in een geheime tuin en de andere die dankzij de ondergrondse doorgang een romantische en poëtische sfeer creëert. Deze tweede promenade heeft een betoverend, metafysisch effect dankzij de weerkaatsing van het licht dat door het zwembadwater wordt gefilterd. De geheime tuin daarentegen is ontworpen om de ruimte van de kinderkamer uit te breiden en een comfortabele buitenruimte te creëren die is gewijd aan spelen. De tuin is een afgeschermde en veilige plek omdat hij gesloten is en alleen toegankelijk is via een comfortabele overdekte wandeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *