Duurzaam houten huis op Sicilië

Een eenvoudig, compact en milieuvriendelijk volume, perfect geïntegreerd in de iconische mediterrane natuur, vertegenwoordigt de ideale contour voor maximaal wooncomfort. En dit is precies de bedoeling die elke ontwerpkeuze voor de realisatie van het huis heeft verplaatst, van de definitie van de vorm tot de indeling van de kamers tot de goedkeuring van de afwerkingen.

Om hoge energieprestaties te garanderen met het oog op ecologische duurzaamheid, koos het project voor een dragende structuur in Xlam, een meerlagig houtconstructiemateriaal met geweldige thermische isolatie en anti-seismische eigenschappen.

Hierdoor kan onder andere het interieur van buiten perfect worden geïsoleerd, waardoor de zomer- en winterklimaatsystemen worden geoptimaliseerd. De buitenste schil werd vervolledigd met een geventileerde muur gemaakt van lariksborden, omdat deze visueel vergelijkbaar is met de omringende vegetatie.

De aanzienlijke aandacht voor milieuvriendelijkheid en gezondheid komt ook tot uiting in de huiselijke omgeving, die materialen verkiest die vrij zijn van formaldehyde of giftige stoffen die anderszins schadelijk zijn voor de gezondheid.

Er is een voortdurende dialoog tussen het interieur van het huis en de buitenruimte, met name geëxploiteerd door een groot beloopbaar gebied aan de zuidkant, beschermd door een schaduwdoek om te ontspannen in de open lucht.

Om het belang van deze dialoog tussen de binnenruimte en de omgeving te onderstrepen, zijn er ook de grote glazen openingen op volledige hoogte die de woonruimtes met natuurlijk licht laten overstromen en het huis openen voor het uitzicht op de omgeving.

Op deze manier is House G | C een echt toevluchtsoord voor de drukte van de stad, waar men de relatie tussen mens en natuur kan herwinnen en psychofysisch welzijn kan cultiveren.

Laten we, voordat we de binnenwereld diepgaand verkennen, even de tijd nemen om naar de fijn ingerichte buitenruimtes te kijken, gecreëerd door het verlengen van de vloer van de woonkamer, zowel aan de noord- als aan de zuidkant: deze laatste wordt beschermd door een schaduwdoek gespannen over een ijzeren structuur die optimale bescherming biedt tegen de zon en een omgeving die is uitgerust voor ontspanning in de open lucht.

Er is ook een buitenkeuken met barbecue en houtoven om de gebruiksmomenten te implementeren en een leefomgeving te creëren op 360 °.

Om het functionele programma af te maken is er ook een kleine gereedschapsruimte, een essentiële ruimte om de nodige op te bergen voor het onderhoud van de tuin en de olijfgaard.

Bij binnenkomst wordt u verwelkomd in de hoofdruimte van het huis, de woonkamer, ontworpen in continuïteit met de buitenruimtes en gearticuleerd volgens de geordende opeenvolging van woonkamer, eetkamer en keuken, een lineaire structuur direct ingebed in een van de achterkanten muren.

De gespreksruimte, met een comfortabele en ruime bank in het midden, is een verademing. Hout, een continu afwerkingsmateriaal op vloeren, muren en meubels, en de open haard in de frontale boekenkast verwarmen het vloeroppervlak. De ruimtelijke indeling wordt bepaald door dezelfde uitgeruste muur, waarvan het volume ook de badkamer en een wasruimte herbergt.

Aan de andere kant staat de keuken, verzonken in een van de achterwanden en strak gekleed in licht hout dat het hele interieurontwerp kenmerkt. De lineaire indeling draagt ​​bij aan het behoud van een visuele waarneming die wordt gekenmerkt door formele zuiverheid, terwijl de grote kleerkasten ruime compartimenten bevatten voor een perfecte optimalisatie van de ruimte.

Ten slotte vormt het eetgedeelte een brug tussen de twee functionele ruimtes, waardoor een massief houten tafel ideaal is voor maximaal tien gasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *