Interieurontwerp en restyling met handgemaakte keramiek en op maat gemaakte decoraties

De studio Arte dell’Abitare (Art of Living), opgericht door Alberto Cerracchio en Adina Berti, is al meer dan 30 jaar actief. Het zorgt voor elke fase van interieurontwerpprojecten, restyling en restauratie, inclusief de conceptie, de creatie en de artistieke richting. Art of Living is gevestigd in Rome, maar werkt in heel Italië en Europa en streeft ernaar om zelfs met het laagste budget geweldige residentiële en commerciële projecten te realiseren.

Dankzij een bijzondere passie voor handgemaakte keramiek en decor met oog voor oude charme, baseert het team van professionals zijn activiteit op het nastreven van de meest geschikte oplossing om karakter en uniekheid te geven aan hele ruimtes of individuele items door middel van strategische en economisch zinvolle interventies .

Geen eenvoudige afwerking, maar een echt meubelstuk: dat is de decoratieve vloer ontworpen door de studio Arte dell’Abitare om een ​​gang te verbeteren die anders anoniem zou zijn. De compositie heeft inserts met verschillende texturen, waardoor het bijzonder veelzijdig is, en dit garandeert een onbetwiste toegevoegde waarde aan het totale oppervlak.

In deze woonkamer in mediterrane stijl vallen twee handgemaakte keramische kolommen op, die zowel een structureel als decoratief element zijn. Met hun intrigerende tinten en de glans die hen onderscheidt, kunnen ze het hele interieur verrijken en de ruimte een geheel nieuwe charme geven.

Het gebruik van artistiek en handgemaakt keramiek is in dit geval ook strategisch: een badkamer in mediterrane stijl die een beroep doet op traditie door zich te concentreren op decoratieve tegels in een klein formaat om de douchewand te bedekken, in combinatie met cementmortel in stoffige tinten. Een eenvoudige maar nauwkeurige toevoeging die schoonheid en uniekheid aan het oppervlak geeft.

De natuurlijke neiging van Arte dell’Abitare om creatief te zijn komt ook tot uiting in de decoratieve elementen die vaak onconventioneel zijn, net als deze handgemaakte douchebak met decoratieve keramische inzetstukken.

Het ontwerp van op maat gemaakte meubelaccessoires is een van de hoekstenen van de studio, die haar filosofie baseert op het concept van maatwerk voor maximale esthetische prestaties met een redelijk budget.

De keuken waar we naar kijken, heeft bijvoorbeeld planken die met de hand zijn ontworpen, specifiek voor de beschikbare maat. Door de golvende vorm en de kleurkeuze zien ze eruit als een verlengstuk van de muur zelf voor een verbluffend visueel resultaat.

Speciaal gemaakt om de omgeving aan te passen waarin het past, is ook de volgende boekenkast in metselwerk, gekenmerkt door gebogen profielen en een naadloos oppervlak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *