Interieurontwerp en restyling van de B&B Navona Grand Suite in het hart van Rome

Eigentijdse details vermengen zich met een herziene klassieke stijl en de charme van het oude Rome in twee prachtige accommodatiefaciliteiten in het hart van de Eeuwige Stad, dankzij de vakkundige renovatie uitgevoerd door Alberto Cerracchio en Adina Berti van de Art of Living studio, met dertig jaar ervaring in restyling, interieurdecoratie, restauratie en interieurdesign.

De werken die voor beide locaties zijn uitgevoerd, omvatten het gebruik van lokale materialen en het zorgvuldige onderzoek van Italiaanse geschoolde arbeiders voor de interieurdecoratie.

Laten we meteen het resultaat van de Navona Grand Suite ontdekken en de weergave van de realisatie in uitvoering van een fascinerend vijfsterrenhotel.

Er zijn maar weinig doelgerichte stilistische apparaten die oude omgevingen kunnen doen herleven, waardoor ze nieuwe kracht krijgen, zelfs zonder grote economische investeringen te doen. Dit wordt bevestigd door het renovatie- en restylingproject dat meesterlijk is uitgevoerd door Art of Living voor de Navona Grand Suite, in het historische Palazzo Scapucci in Rome: een appartement van meer dan 300 vierkante meter omgetoverd tot een luxe b & b met een comfortabel en verfijnd karakter .

De uitdaging, die het team met succes heeft gewonnen dankzij zijn knowhow over materialen en vakmanschap, bestond voornamelijk in het intact en pulserend houden van de charme van het verleden, terwijl alle kamers werden gerenoveerd om ze meer waarde en comfort te geven, alles in het licht van een beperkt budget.

Het werk begon dus met de veredeling van de plafonds en de renovatie van de vloeren, die nu een uniek en kostbaar decoratief project vertellen, waarin de suggesties van het heden worden vermengd met de sporen van een verfijnd verleden. Een operatie die duidelijk zichtbaar is in de gang, waarbij de massief houten roostervloer is verrijkt met gedecoreerde keramische inzetstukken.

De hoofdrolspelers van de kamers zijn ook het fijn gekozen behang, in evenwicht met de stilistische benadering van het gebouw. Het interieur wordt compleet gemaakt met houten details die op maat zijn gemaakt voor het project, van plinten tot de weelderige frames van de spiegels.

Zelfs de badkamers weerspiegelen de verfijnde smaak die de hele structuur kenmerkt. De meubels, zorgvuldig gekozen, gerestaureerd en soms opnieuw bekeken, herinneren aan een intrigerende neoklassieke stijl, verrijkt met intense kleuren op de muur en verfijnde coatings, maar met een sterke visuele impact.

Een voorbeeld hiervan zijn de tegels die in deze badkamer zijn gekozen, als decoratie voor de douchecabine en de vloer, ideaal om de grootte in te kaderen en de gewenste sfeer te creëren, naar het beeld en de gelijkenis van een typisch huis van patriciër Rome.

De kostbare houten plafonds zijn gerestaureerd en vervolgens veredeld met gouden stencildecoraties, waardoor het een waardevol element is geworden dat de kamers op elegante wijze voltooit.

Voor meer informatie over deze bekwame restyling kunt u de website van de Navona Gran Suite bezoeken en contact opnemen met Art of Living om een ​​privérondleiding door het paleis te boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *