Wanneer is uw snurken OK?

OSA is een slaapstoornis waarbij de ademhaling tijdens de slaap wordt onderbroken door een obstructie die iemand wakker schudt om weer te gaan ademen. De leeftijd, het gewicht en bepaalde levensstijlgewoonten van een persoon kunnen helpen bepalen of snurken gerelateerd is aan OSA. Zelfs als een snurker momenteel geen OSA heeft, kunnen kleine veranderingen zoals gewichtstoename in de loop van de tijd het risico op het ontwikkelen ervan vergroten.

Wat is het grootste teken dat het snurken van een persoon wordt veroorzaakt door OSA? Het geluid. Snurkers met OSA maken vaak luide, onregelmatige ademhalingsgeluiden, samen met verstikkende geluiden en momenten van kortademigheid. Zeker, een verstopte neus of verstopte neus als gevolg van verkoudheid kan een paar nachten aan deze symptomen bijdragen, maar met OSA is het nachtgeluid constant.

Bepaalde variabelen zorgen ervoor dat OSA bij sommige mensen vaker voorkomt dan bij andere. Mensen met overgewicht, mannen en van middelbare leeftijd lopen allemaal een hoger risico. Degenen die roken, alcohol drinken of bepaalde medicijnen gebruiken, zijn ook vatbaarder voor snurken. Door frequente nachtelijke verstoringen kunnen mensen met OSA ook de hele dag slaperig worden, zelfs als ze een regelmatig slaapschema volgen.

Als u niet zeker weet of u of uw partner OSA heeft, kunt u de situatie het beste niet negeren, aangezien OSA een verraderlijk progressieve aandoening is die zonder interventie kan blijven verergeren. Praat met een medische professional die kan beoordelen wat er aan de hand is en passende behandelingsopties biedt als het snurken in feite verband houdt met een ernstige gezondheidstoestand zoals OSA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *