Hoe lang is een ideaal dutje?

Leer hoeveel minuten je moet dutten om je gelukkiger en alerter te voelen.

Dutje doen of niet dutje doen: dat is de vraag! Je denkt misschien dat je meer vermoeid raakt als je een dutje doet, dan dat je het helemaal overslaat, maar dat is niet noodzakelijk waar.

De sleutel tot het fris wakker worden na een dutje draait om timing. Slechts 20 minuten is alles wat je nodig hebt om te profiteren van dutjes, zoals verbeterde alertheid, verbeterde prestaties en een beter humeur. Dutjes van die lengte houden je in de lichtste fase van niet-REM-slaap, waardoor je gemakkelijker kunt opstaan ​​en gaan na je slaapsessie. Zorg ervoor dat je een alarm instelt, zodat je niet te lang snooze en wakker wordt.

Doe 30 tot 60 minuten een dutje en je raakt de diepere slaapfasen, waar je hersengolven vertragen, waardoor je je suf voelt (alsof je een slaapkater hebt) wanneer je wakker wordt (ook bekend als [sleep_term id = ” 1236 “]). Het is misschien niet de moeite waard om een ​​dutje te doen als je een tijdje gaat slapen, omdat je waarschijnlijk minder alert uit je shuteye komt dan voorheen.

Als je het geluk hebt om 90 minuten te kunnen liggen, moet je lichaam de tijd hebben om een ​​volledige slaapcyclus te doorlopen, waarbij je van het lichtste stadium naar het diepste stadium van de slaap gaat en weer terug, dus je zult wakker gevoel verfrist. Bonus: het is aangetoond dat zo lang slapen het geheugen en de creativiteit stimuleert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *