Homify’s beste paarse slaapkamerideeën

We weten allemaal hoe elegant en sereen grijs kan zijn. En er is niets gracieuzer en klassieker dan wit en de vele gebroken witte tinten. Maar zie paars nog niet over het hoofd.

Dankzij een veelvoud aan verschillende paarse tinten (elk met zijn eigen unieke stijl en sfeer), kan paars zo verfijnd, speels, subtiel of verfijnd zijn als je wilt.

Bekend als een koninklijke kleur (er werd gezegd dat het de favoriet van Cleopatra was), zorgt paars voor een stijlvolle sfeer die, wanneer gebruikt in de juiste context, onmiddellijk de luxe in een kamer naar boven haalt. Het stimuleert ook creativiteit en zorgt voor een aangename sfeer, daarom blijft het een van de beste keuzes voor slaapkamerontwerpen.

Dus, als je droomt van een paarse slaapkamer maar niet zeker weet wat je keuzes zijn of hoe je het moet aanpakken, dan hebben wij jou gedekt!

Kleurenpsychologie werkt volgens het principe dat kleuren een sterke invloed kunnen hebben op onze gemoedstoestand en zelfs op ons gedrag. Elke kleur heeft zijn eigen effect, maar het resultaat dat het op een persoon heeft, kan veranderen, afhankelijk van in welke kamer het zich bevindt, evenals de ervaring en cultuur van de persoon.

Het mooie van paars is dat het tot verschillende gevoelens, emoties en associaties kan leiden. Als een combinatie van blauw en rood komt paars zelden voor in de natuur, daarom wordt het als zeldzaam en intrigerend beschouwd. Een van de vele tinten, violet, komt af en toe in de natuur voor, zowel in de fauna als in de flora.

In de oudheid kostte het veel moeite en geld om stoffen paars te verven, omdat het in de natuur minder vaak voorkomt dan bijvoorbeeld groen of blauw. Om deze reden is paars geassocieerd geworden met rijkdom en royalty’s, en meestal waren het alleen de zeer rijken die items in deze kleur konden betalen.

Zelfs vandaag de dag heeft het plaatsen van een paars element in iemands interieur een bepaalde gewilde uitstraling.

Modern luxe huis in Palermo

Het landschap en het territorium rond een huis zijn fundamentele elementen die niet mogen worden vergeten, maar juist moeten worden verbeterd. Het creëren van een rode draad die de stijl van het huis combineert met de natuur die het huis herbergt, is niet altijd een gemakkelijke taak: architecten en ontwerpers hebben vaak zelfs te maken met een kaal, moeilijk of zelfs aangetast terrein.

De toewijding en passie van Alessio Lo Bello zorgden ervoor dat de architect de Nationale Selinunte Award 2018 won met het project van het halfvrijstaande C | U-huis, gelegen in Termini Imerese, in de provincie Palermo.

In dit ideeënboek ontdekken we enkele beelden van de halfvrijstaande woning die met zorg en competentie is ontworpen door de jonge en getalenteerde Siciliaanse architect.

Gelegen in een moeilijk te definiëren gebied, moest de door Alessio Lo Bello ontworpen twee onder één kap woning kunnen communiceren met beide elementen die het omringende landschap kenmerken. De geschakelde woning heeft een spannend uitzicht op de klif en de blauwe horizon van de zee. Gelegen achter de berg San Calogero, slaagt het gebied erin alle natuurlijke essentie van een warm en gastvrij land als Sicilië te weerspiegelen. De architect heeft een project bestudeerd dat in staat is om zowel de landschapselementen die het gebied kenmerken te versterken: de zee vooraan, de berg erachter.

In het Oosten is, in tegenstelling tot de naturalistische component, in de verte het industriële deel te zien dat dit gebied markeert. De villa is gelegen op ongeveer 7 km van het industriegebied van Termini Imerese. Daarnaast staat er voor, op een afstand van ongeveer een kilometer en op een hoogte lager dan 80 meter, een kleine installatie voor het sorteren van elektriciteit. De uitsluiting van het zien van deze twee ongemakkelijke aanwezigheden heeft de ontwerpstrategie sterk gekenmerkt en alles beperkt wat de aandacht zou kunnen afleiden van de schoonheid en het unieke karakter van het omringende natuurlijke landschap.

De architect Alessio Lo Bello heeft deze dubbele toestand van het omringende landschap kunnen oplossen door een project te creëren dat erop gericht is het te verheffen en de storende elementen uit te sluiten. De villa is in feite zo gestructureerd dat deze uitkijkt op de stad Termini Imerese en de spectaculaire horizonlijn die door de zee wordt gecreëerd. Het hele project is opgevat als een perspectiefmachine. Dankzij de constructie van diepe horizontale vlakken en vijfde muren kon de architect de binnenruimte van de villa, de nabijgelegen elektriciteitssorteerinstallatie en het verre industriële gebied, die beide een grote visuele impact hebben, van het zicht uitsluiten.

Een van de geheimen van het project van de architect Lo Bello is de keuze om geen ramen te openen op het gebied waar de gebouwen van de industrie zijn gehuisvest: hier is hoe alle kamers van het huis, behalve de keuken, zich voor het oog verbergen de aanwezigheid van verre industriële structuren. De enige kamer met een opening op de laatste is een van de twee keukens, maar dankzij de grote en bloeiende bomen is het uitzicht even goed afgeschermd. Het platte dak van het slaapgedeelte eronder is ontworpen als een daktuin vol vetplanten die de elementen van visuele verstoring helpen af ​​te schermen.

De geschakelde woning is opgedeeld in twee verschillende units, elk circa 145 vierkante meter breed. Het project is ontstaan ​​uit het idee van de terrassen, sterk uitgedrukt in de structuur van de benedenverdieping. Beide units zijn verdeeld over twee niveaus: één kelder, waar de meeste privé-ruimtes van het huis zijn gebouwd, de andere verdieping, boven de grond, herbergt de ruimtes die door het hele gezin worden gedeeld.

De ingangen van de twee units worden benadrukt door twee wandelingen, de ene in een geheime tuin en de andere die dankzij de ondergrondse doorgang een romantische en poëtische sfeer creëert. Deze tweede promenade heeft een betoverend, metafysisch effect dankzij de weerkaatsing van het licht dat door het zwembadwater wordt gefilterd. De geheime tuin daarentegen is ontworpen om de ruimte van de kinderkamer uit te breiden en een comfortabele buitenruimte te creëren die is gewijd aan spelen. De tuin is een afgeschermde en veilige plek omdat hij gesloten is en alleen toegankelijk is via een comfortabele overdekte wandeling.

Duurzaam houten huis op Sicilië

Een eenvoudig, compact en milieuvriendelijk volume, perfect geïntegreerd in de iconische mediterrane natuur, vertegenwoordigt de ideale contour voor maximaal wooncomfort. En dit is precies de bedoeling die elke ontwerpkeuze voor de realisatie van het huis heeft verplaatst, van de definitie van de vorm tot de indeling van de kamers tot de goedkeuring van de afwerkingen.

Om hoge energieprestaties te garanderen met het oog op ecologische duurzaamheid, koos het project voor een dragende structuur in Xlam, een meerlagig houtconstructiemateriaal met geweldige thermische isolatie en anti-seismische eigenschappen.

Hierdoor kan onder andere het interieur van buiten perfect worden geïsoleerd, waardoor de zomer- en winterklimaatsystemen worden geoptimaliseerd. De buitenste schil werd vervolledigd met een geventileerde muur gemaakt van lariksborden, omdat deze visueel vergelijkbaar is met de omringende vegetatie.

De aanzienlijke aandacht voor milieuvriendelijkheid en gezondheid komt ook tot uiting in de huiselijke omgeving, die materialen verkiest die vrij zijn van formaldehyde of giftige stoffen die anderszins schadelijk zijn voor de gezondheid.

Er is een voortdurende dialoog tussen het interieur van het huis en de buitenruimte, met name geëxploiteerd door een groot beloopbaar gebied aan de zuidkant, beschermd door een schaduwdoek om te ontspannen in de open lucht.

Om het belang van deze dialoog tussen de binnenruimte en de omgeving te onderstrepen, zijn er ook de grote glazen openingen op volledige hoogte die de woonruimtes met natuurlijk licht laten overstromen en het huis openen voor het uitzicht op de omgeving.

Op deze manier is House G | C een echt toevluchtsoord voor de drukte van de stad, waar men de relatie tussen mens en natuur kan herwinnen en psychofysisch welzijn kan cultiveren.

Laten we, voordat we de binnenwereld diepgaand verkennen, even de tijd nemen om naar de fijn ingerichte buitenruimtes te kijken, gecreëerd door het verlengen van de vloer van de woonkamer, zowel aan de noord- als aan de zuidkant: deze laatste wordt beschermd door een schaduwdoek gespannen over een ijzeren structuur die optimale bescherming biedt tegen de zon en een omgeving die is uitgerust voor ontspanning in de open lucht.

Er is ook een buitenkeuken met barbecue en houtoven om de gebruiksmomenten te implementeren en een leefomgeving te creëren op 360 °.

Om het functionele programma af te maken is er ook een kleine gereedschapsruimte, een essentiële ruimte om de nodige op te bergen voor het onderhoud van de tuin en de olijfgaard.

Bij binnenkomst wordt u verwelkomd in de hoofdruimte van het huis, de woonkamer, ontworpen in continuïteit met de buitenruimtes en gearticuleerd volgens de geordende opeenvolging van woonkamer, eetkamer en keuken, een lineaire structuur direct ingebed in een van de achterkanten muren.

De gespreksruimte, met een comfortabele en ruime bank in het midden, is een verademing. Hout, een continu afwerkingsmateriaal op vloeren, muren en meubels, en de open haard in de frontale boekenkast verwarmen het vloeroppervlak. De ruimtelijke indeling wordt bepaald door dezelfde uitgeruste muur, waarvan het volume ook de badkamer en een wasruimte herbergt.

Aan de andere kant staat de keuken, verzonken in een van de achterwanden en strak gekleed in licht hout dat het hele interieurontwerp kenmerkt. De lineaire indeling draagt ​​bij aan het behoud van een visuele waarneming die wordt gekenmerkt door formele zuiverheid, terwijl de grote kleerkasten ruime compartimenten bevatten voor een perfecte optimalisatie van de ruimte.

Ten slotte vormt het eetgedeelte een brug tussen de twee functionele ruimtes, waardoor een massief houten tafel ideaal is voor maximaal tien gasten.

Interieurontwerp en restyling met handgemaakte keramiek en op maat gemaakte decoraties

De studio Arte dell’Abitare (Art of Living), opgericht door Alberto Cerracchio en Adina Berti, is al meer dan 30 jaar actief. Het zorgt voor elke fase van interieurontwerpprojecten, restyling en restauratie, inclusief de conceptie, de creatie en de artistieke richting. Art of Living is gevestigd in Rome, maar werkt in heel Italië en Europa en streeft ernaar om zelfs met het laagste budget geweldige residentiële en commerciële projecten te realiseren.

Dankzij een bijzondere passie voor handgemaakte keramiek en decor met oog voor oude charme, baseert het team van professionals zijn activiteit op het nastreven van de meest geschikte oplossing om karakter en uniekheid te geven aan hele ruimtes of individuele items door middel van strategische en economisch zinvolle interventies .

Geen eenvoudige afwerking, maar een echt meubelstuk: dat is de decoratieve vloer ontworpen door de studio Arte dell’Abitare om een ​​gang te verbeteren die anders anoniem zou zijn. De compositie heeft inserts met verschillende texturen, waardoor het bijzonder veelzijdig is, en dit garandeert een onbetwiste toegevoegde waarde aan het totale oppervlak.

In deze woonkamer in mediterrane stijl vallen twee handgemaakte keramische kolommen op, die zowel een structureel als decoratief element zijn. Met hun intrigerende tinten en de glans die hen onderscheidt, kunnen ze het hele interieur verrijken en de ruimte een geheel nieuwe charme geven.

Het gebruik van artistiek en handgemaakt keramiek is in dit geval ook strategisch: een badkamer in mediterrane stijl die een beroep doet op traditie door zich te concentreren op decoratieve tegels in een klein formaat om de douchewand te bedekken, in combinatie met cementmortel in stoffige tinten. Een eenvoudige maar nauwkeurige toevoeging die schoonheid en uniekheid aan het oppervlak geeft.

De natuurlijke neiging van Arte dell’Abitare om creatief te zijn komt ook tot uiting in de decoratieve elementen die vaak onconventioneel zijn, net als deze handgemaakte douchebak met decoratieve keramische inzetstukken.

Het ontwerp van op maat gemaakte meubelaccessoires is een van de hoekstenen van de studio, die haar filosofie baseert op het concept van maatwerk voor maximale esthetische prestaties met een redelijk budget.

De keuken waar we naar kijken, heeft bijvoorbeeld planken die met de hand zijn ontworpen, specifiek voor de beschikbare maat. Door de golvende vorm en de kleurkeuze zien ze eruit als een verlengstuk van de muur zelf voor een verbluffend visueel resultaat.

Speciaal gemaakt om de omgeving aan te passen waarin het past, is ook de volgende boekenkast in metselwerk, gekenmerkt door gebogen profielen en een naadloos oppervlak.

Expert touch aan op maat gemaakte slaapkamers en meubels in Londen

Prachtig vormgegeven en vakkundig ingerichte slaapkamers zijn een must-have voor een prachtig dutje versierd met chic comfort. Of je nu de voorkeur geeft aan een moderne, minimalistische toets of traditionele ontwerpen, ingerichte slaapkamers en meubels hebben alles wat je nodig hebt om van je huis een jaloers verblijf te maken. Een voorproefje van elegant ontworpen meubels en opbergoplossingen richt uw slaapkamer in en inspireert uw huis met een meer verfijnde look. Versierd met prachtige verlichting die elke hoek van de kamer verduistert, zijn ingerichte slaapkamers tegenwoordig een sensatie geworden onder velen. Prachtige slaapkamereenheden met prachtige schuifdeurkasten, ingebouwde kleerkasten, rekken en nog veel meer om accessoires te maken, zijn slechts een andere reden om te pronken met uw stijlquotiënt.

Je slaapkamer afwerken met voldoende opslagruimte is een prachtige manier om de kamer fris en overzichtelijk te houden. Met op maat gemaakte slaapkameroplossingen kunt u de zorgen van het weggooien van uw persoonlijke bezittingen wegnemen. Ingericht meubilair ziet er niet alleen goed uit, maar functioneert ook goed!

Sla je zinnen op een nieuwe wereld die het allemaal in je slaapkamer heeft! Charmante interieurs met zachte tinten en schilderachtige verlichting die uitkijkt op een betoverende gevel voegt rust toe terwijl lichaam en geest hier rusten. Het is natuurlijk waar als gezegd wordt dat het paradijs nergens anders is dan hier! Met een op maat gemaakte kledingkast en ruimte voor elk soort plezier, biedt deze slaapkamer een samensmelting van comfort vanuit elke hoek.

Wat is er te vergelijken met dat geweldige gevoel bij het betreden van een slaapkamer met illustere kleuren en meubels! Met prachtige en majestueuze op maat gemaakte inbouwkasten heeft deze slaapkamer ruimte voor alles wat persoonlijk en vorstelijk is. Zachte verlichting, satijnglans van glanzende grijstinten en voldoende ruimte voor een luxe nachtrust, bekronen deze slaapkamer met een luxe touch.

Grijs is een sensatie als het gaat om woondecoratie en interieurs. Dit past heel goed bij het brengen van deze tint ook naar de slaapkamer! Stel je een prachtige slaapkamer voor die is versierd met een kristallen kroonluchter, glanzende lades en ruime kledingkasten! Nou, dat is gewoon een geweldig gevoel in deze unieke slaapkamer in eigentijdse stijl die pronkt met het tijdperk van grijs. Deze slaapkamer staat versteld van perfectie in elke hoek en heeft een gezellige ruimte voor een rustige slaap. Schitterende grijstinten zijn een weldaad voor lichaam en geest met minder afleiding en alle andere redenen om in een lekker dutje te knuffelen.

Op maat gemaakte slaapkamers en meubels in moderne stijl krijgen nieuwe hoogten van klasse met levendige en heldere tinten. Verrijkt met rijke voorzieningen en ruimte voor elk soort kleding en accessoires, pronkt deze luxe slaapkamer met de moderne touch tot in de perfectie. De nette uitlijning van de op maat gemaakte kledingkast biedt meer dan genoeg ruimte voor al uw persoonlijke spullen. Luxe mix van bruine, beige en gouden tinten in een zacht getint contrast met minimale verlichting en inrichting maakt deze slaapkamer tot een heerlijk stukje paradijs.

Interieurontwerp en restyling van de B&B Navona Grand Suite in het hart van Rome

Eigentijdse details vermengen zich met een herziene klassieke stijl en de charme van het oude Rome in twee prachtige accommodatiefaciliteiten in het hart van de Eeuwige Stad, dankzij de vakkundige renovatie uitgevoerd door Alberto Cerracchio en Adina Berti van de Art of Living studio, met dertig jaar ervaring in restyling, interieurdecoratie, restauratie en interieurdesign.

De werken die voor beide locaties zijn uitgevoerd, omvatten het gebruik van lokale materialen en het zorgvuldige onderzoek van Italiaanse geschoolde arbeiders voor de interieurdecoratie.

Laten we meteen het resultaat van de Navona Grand Suite ontdekken en de weergave van de realisatie in uitvoering van een fascinerend vijfsterrenhotel.

Er zijn maar weinig doelgerichte stilistische apparaten die oude omgevingen kunnen doen herleven, waardoor ze nieuwe kracht krijgen, zelfs zonder grote economische investeringen te doen. Dit wordt bevestigd door het renovatie- en restylingproject dat meesterlijk is uitgevoerd door Art of Living voor de Navona Grand Suite, in het historische Palazzo Scapucci in Rome: een appartement van meer dan 300 vierkante meter omgetoverd tot een luxe b & b met een comfortabel en verfijnd karakter .

De uitdaging, die het team met succes heeft gewonnen dankzij zijn knowhow over materialen en vakmanschap, bestond voornamelijk in het intact en pulserend houden van de charme van het verleden, terwijl alle kamers werden gerenoveerd om ze meer waarde en comfort te geven, alles in het licht van een beperkt budget.

Het werk begon dus met de veredeling van de plafonds en de renovatie van de vloeren, die nu een uniek en kostbaar decoratief project vertellen, waarin de suggesties van het heden worden vermengd met de sporen van een verfijnd verleden. Een operatie die duidelijk zichtbaar is in de gang, waarbij de massief houten roostervloer is verrijkt met gedecoreerde keramische inzetstukken.

De hoofdrolspelers van de kamers zijn ook het fijn gekozen behang, in evenwicht met de stilistische benadering van het gebouw. Het interieur wordt compleet gemaakt met houten details die op maat zijn gemaakt voor het project, van plinten tot de weelderige frames van de spiegels.

Zelfs de badkamers weerspiegelen de verfijnde smaak die de hele structuur kenmerkt. De meubels, zorgvuldig gekozen, gerestaureerd en soms opnieuw bekeken, herinneren aan een intrigerende neoklassieke stijl, verrijkt met intense kleuren op de muur en verfijnde coatings, maar met een sterke visuele impact.

Een voorbeeld hiervan zijn de tegels die in deze badkamer zijn gekozen, als decoratie voor de douchecabine en de vloer, ideaal om de grootte in te kaderen en de gewenste sfeer te creëren, naar het beeld en de gelijkenis van een typisch huis van patriciër Rome.

De kostbare houten plafonds zijn gerestaureerd en vervolgens veredeld met gouden stencildecoraties, waardoor het een waardevol element is geworden dat de kamers op elegante wijze voltooit.

Voor meer informatie over deze bekwame restyling kunt u de website van de Navona Gran Suite bezoeken en contact opnemen met Art of Living om een ​​privérondleiding door het paleis te boeken.

Geen ruimte, geen probleem met deze 10 kleine maar verfijnde slaapkamers

Van grote stadsappartementen tot vintage huisindelingen, moderne ruimtebeperkingen vereisen een ontwerp dat de mogelijkheden van klein vergroot. Dus als je slaapkamer een sierlijke make-over nodig heeft en je bang bent dat je niet genoeg beenruimte hebt om mee te werken, dan ben je hier aan het juiste adres! Omdat we hier zijn om te bewijzen dat klein kan, inderdaad, super stijlvol.

Als het gaat om moderne en luxe ontwerpideeën, beweren verschillende bronnen dat er een zitgedeelte, een klein kantoor of een kingsize bed in uw slaapkamer moet zijn. Maar onthoud één ding: het belangrijkste doel van elke slaapkamer is om een ​​rustgevende ruimte te bieden waar men kan rusten en opladen. En daarvoor heb je niet veel beenruimte nodig.

Gelukkig bestaan ​​er verschillende decoratietips voor kleine slaapkamers. Neem bijvoorbeeld meubels. Kies nooit voor het grootste bed in de winkel, hoe luxe het ook mag lijken. Wil je echt dat die kleine slaapkamer er nog krap uitziet en aanvoelt? Ga liever met eentje met een klein postuur, zoals een slank ijzeren ontwerp met een transparant hoofdeinde en geen voeteneinde.

Andere beproefde tips zijn onder meer:

• Het kiezen van een hangend nachtkastje in plaats van een volwaardige kledingkast

• Montage van bedverlichting

• Gaat met een licht en helder kleurenschema

• Door horizontale patronen / texturen aan de muren toe te voegen, wordt de ruimte breder dan hij is

• Investeren in een multifunctioneel bed (zoals ingebouwde opbergvakken)

• Uw bed voor het raam plaatsen om de vloerruimte te maximaliseren

• Het toevoegen van meer of grotere spiegels om het licht te helpen reflecteren.

Laten we inspiratie opdoen …

Meubelaccessoires en interieurdecoratie in Rome

Meubelaccessoires zijn geëvolueerd van eenvoudige aanvullingen tot protagonisten van een interieur. Degenen die ooit werden beschouwd als decoratieve elementen, misschien om een ​​ruimte te vullen die leeg is gelaten door een meubelstuk, zijn tegenwoordig objecten die karakter geven en het uiterlijk van een kamer kunnen veranderen.

In dit Ideabook zien we hoe zelfs een bepaalde plank of een met de hand geborduurd kussen een kamer persoonlijkheid kan geven en het op een unieke manier kan karakteriseren, vooral als er gekozen wordt voor handgemaakte meubelaccessoires. In tegenstelling tot industriële accessoires, hebben handgemaakte accessoires het voordeel dat ze aanpasbaar zijn en zich kunnen aanpassen aan een context volgens individuele behoeften.

Het is niet nodig om een ​​kenner te zijn, vertrouw gewoon op professionals die dankzij ervaring kunnen transformeren en een nieuwe identiteit aan een ruimte kunnen geven. Dit is het geval bij de projecten die worden uitgevoerd door Art of Living, door Alberto Cerracchio en Adina Berti, een studio met dertig jaar ervaring in restyling, interieurdecoratie, restauratie en interieurontwerp. De professionals van Art of Living proberen altijd in te leven in de klant, om hen volledig te kunnen bevredigen en hun wensen te interpreteren.

Oplossingen voor elk budget en elke behoefte, maar nooit banaal of voor de hand liggend. Creativiteit en diepgaande kennis van technieken en materialen stellen ons in staat om altijd een idee te vinden om een ​​omgeving te verfraaien.

Een kolom in het midden van een kamer kan als storend element worden gezien. Als we het schilderen met een mariene spons en penseeltechniek en het behandelen met een wasafwerking, wordt het de hoofdrolspeler.

De kolommen kunnen ook worden toegevoegd om een ​​woonkamer op een originele manier in te richten. In het project op de foto werden de gekleurde keramische kolommen in verschillende secties gedraaid en vervolgens versierd.

De boekenkast is een van die meubelelementen die vaak helpen bij het oplossen van problemen met partitionering of het vullen van de ruimte. Het gebruik ervan als designmeubel wordt zelden overwogen.

Nog een gepersonaliseerde boekenkast, dit keer aan de muur, gemaakt van hout en baksteen. De decoraties zijn gemaakt van marinespons en penseel met natuurlijke kleuren en laatste wasbehandeling.